Fetele din Idlewild – Simone St. James

În brațele lui Mary, copilul se mișcă somnoros. Fiona clipi. Mary dispăru în umbra copacilor. Apoi nu mai rămase decât câmpul măturat de vânt, cerul plumburiu, de iarnă, răsuflarea rece a crivățului. Și liniștea.

FETELE

Fetele din Idlewild este o poveste absolut captivantă, tulburătoare. O poveste încărcată de mister, o paralelă între timpuri și universuri. Drama copilelor condamnate la Idlewild, un internat în care ajung „fetele problemă”,  este completată de mister și groază, de poveștile zguduitoare ale tinerelor trimise aici de către propriile familii pentru a spăși păcate de care nu sunt vinovate. Ele nu sunt vegheate doar de către personalul internatului, ci și de Mary Hand, cea care le aduce la suprafață cele mai mari frici și traume în momentul în care își face simțită prezența.

Mary Hand era o fată care-i moartă și-ngropată

Prietenă ar vrea să-ți fie, las-o afară pe vecie.

Vermont 1950. Între patru dintre fetele de la Idlewild ia naștere o prietenie puternică, absolută care transcede timpul și care le face să trăiască mai ușor  cu traumele și tristețea, cu atmosfera sumbră, deprimantă, și de-a dreptul înspăimântătoare de la internat.

Katie– este adusă la Idlewild de către părinții săi care o consideră o rușine. Fusese violată, iar aceștia s-au descotorosit de ea cu dezgust și nepăsare. Este o fată de o frumusețe întunecată, dură, neînfricată, chiar agresivă.Dominantă și de un autocontrol impresionant, se impune ușor în fața celorlalte fete din internat.

Roberta –  sportiva grupului, o fată tristă și retrasă, care evadează din durere prin sport. Asistă la tentativa de suicid a unchiului său, lucru care o zdruncină psihic. Stigmatul unei traume psihice îi determină pe părinții acesteia să o aducă la Idlewild.

CeCe – Cecilia este unul dintre copiii nelegitimi ai unui bancher înstărit. Mama sa, menajeră, nu a dorit-o niciodată, încercând chiar să îi curme viața. Trauma vieții de bastard și cea de a avea un dușman în loc de mamă o destabilizează psihic . Este adusă la Idlewild de către tatăl său.

Sonia – sub aparența fragilității, gata oricând să de frângă este, de fapt, o învingătoare. Ascunde trauma de a fi suportat ororile lagărului de la Ravensbruck sub masca durității. Reușeste să scape din lagăr o dată cu eliberarea acestuia de către ruși, ajunge în America, ulterior la Idlewild.

Vermont 2014. Fiona- fiica unui jurnalist de renume, trăiește cu durerea de a-și fi pierdut sora. Aceasta a fost ucisă cu 20 de ani în urmă,  găsită fără viață pe terenul abandonat unde, cu ani în urmă fusese curtea internatului Idlewild. Deși ucigașul este condamnat, Fiona nu își poate găsi liniștea, trăind cu bănuiala că ceva este în neregulă cu cazul surorii sale. Când aceasta află că internatul urmează să fie renovat de către o persoană care vrea să rămână anonimă, decide să scrie un articol despre acest lucru. Un articol complet diferit de tot ceea ce scrisese până atunci. O dată cu începerea documentării pentru articol,  descoperă lucruri șocante, înfricoșătoare. Secrete de mult îngropate ies la suprafață. Atât despre ceea ce s-a întâmplat la internat în 1950, cât și despre sora sa. În tot acest timp, Mary Hand și alte suflete rătăcite, își caută liniștea și izbăvirea.

Povestea asta m-a ținut cu sufletul la gură! O intrigă genială, bine scrisă, complexă. Acțiune, mister, paranormal, un deznodământ fulgerător – cartea perfectă. O poveste emoționantă, o incursiune dureroasă prin vieți frânte,  lupte cu traume și dureri. Dar și  povestea unor învingătoare.

Nu era pregătită. Chiar nu era. Și, într-un moment de limpezime pură, întunecată, înțelese că totul era în zadar. Mereu știuse că monștrii erau adevărați. Și că erau aici.

 

 

44 de gânduri despre „Fetele din Idlewild – Simone St. James

  1. Wow, pur și simplu m-ai convins să caut cartea asta si să o citesc. Întotdeauna sunt în căutare de romane thriller și cărți de mister noi, care să ma impresioneze. Și subiectul acesteia prezentate de tine este prea bun pentru a nu trece cartea pe listă. Felicitări pentru recenzie!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s