Sora pierdută – Flynn Berry

„Îmi lipesc fruntea de cea a lui Rachel şi holul se întunecă. Aerul pe
care îl expir îi mângâie faţa şi părul. Pereţii holului par să se strângă.”

res_180ee0d601216190d9d10b7b9f7f4240_450x450_qp07

Sora pierdută, Flynn Berry, am citit-o în cadrul provocării cartea de zece din grupul Prefaţă de carte şi Porţia de citit.

Un thriller captivant, o poveste  despre pierdere, secrete, trădare  . 

Povestea este relatată la persoana întâi de către Nora. Din momentul în care îşi descoperă sora ucisă într-un mod brutal, este pusă faţă în faţă cu unul dintre acele momente care îţi schimbă complet viaţa, la modul cel mai dramatic. Din acel moment trecutul iese la suprafaţă ca o avalanşă care o izbeşte pe Nora. În minte i se derulează momentele petrecute cu sora sa, Rachel. Totodată, pe parcursul desfăşurării anchetei, îşi dă seama că sora sa i-a ascuns, de-a lungul timpului multe lucruri.

Nora îşi porneşte propria investigaţie în încercarea de a-l găsi pe cel care i-a ucis sora, neavând încredere în politie, care, în trecut, când Rachel a fost agresată, nu a înterprins nicio acţiune în acest sens. Cum e şi firesc, cred, în asemenea situatii, frizează paranoia, ajungând sa vadă un suspect  în fiecare persoană care a avut vreo legătură cu sora sa, pe alocuri, ajungând să se rupă de realitate. Firul narativ altrenează perioade din trecut şi prezent pe care,  Nora încearcă să le lege pentru a descoperi cine a ucis-o pe Rachel.

Autoarea a construit povestea în aşa fel încât să ne dea impresia că este relativ evident cine ar fi criminalul, însă, deznodământul a fost complet imprevizibil.

O lectură plină de neprevăzut, o poveste tristă şi tragică care ne arată că cei din jur, chiar şi cei mai apropiaţi nu sunt ceea ce par a fi.

Pentru amatorii genului thriller, în forma sa „light”, cartea este disponibilă la  Editura Trei.

 

8 gânduri despre „Sora pierdută – Flynn Berry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s